Image
Како Холанѓаните отвораат врата од кола
3 years ago

Како Холанѓаните отвораат врата од кола

Кога прв пат ќе чуете дека Холанѓаните имаат сопствен, посебен начин на отворање на вратите од автомобилите при излегување од нив, вашата нормална реакција е да се прашате што би …
Read More

12 совети од девојката што го пропатува светот
3 years ago

12 совети од девојката што го пропатува светот

Во овој текст издвоивме дел од советите на Хелен, една од најпознатите блогерки која долги години патува низ целиот свет во сопствен аранжман и на својот блог споделува интересни приказни и корисни совети.
Read More

Што да провериш кога купуваш половен автомобил
3 years ago

Што да провериш кога купуваш половен автомобил

Одбирањето половен автомобил е обврска од која се крева коса на главата. Сите имаме пријател механичар, но добро е да ги знаете следниве работи.
Read More

Како да постапувате во време на поплава и по неа
3 years ago

Како да постапувате во време на поплава и по неа

Најважното нешто во случај на поплава е да го заштитите сопствениот живот и животите на Вашите најмили. За поголема сигурност, добро е да се знаат следниве работи кои можат да …
Read More

Што ако ти затреба медицинска помош во странство
3 years ago

Што ако ти затреба медицинска помош во странство

Исклучително важно е пред секое патување во странство да извадиш патничко осигурување. На тој начин ќе се заштитиш од трошоците за користење медицински услуги, кои во странство знаат да бидат мошне големи.
Read More

Како да ја промениш гумата на твојот автомобил
3 years ago

Како да ја промениш гумата на твојот автомобил

Со новите автомобилски гуми, како и можноста лесно да се јавите за помош, менувањето гума можеби паѓа на листата на „must know” работи. Но старото добро засукување на ракавите никогаш нема да излезе од мода.
Read More