Image
Како да ја промениш гумата на твојот автомобил
6 years ago

Како да ја промениш гумата на твојот автомобил

Со новите автомобилски гуми, како и можноста лесно да се јавите за помош, менувањето гума можеби паѓа на листата на „must know” работи. Но старото добро засукување на ракавите никогаш нема да излезе од мода.
Read More

Европски извештај – кога и како се користи
6 years ago

Европски извештај – кога и како се користи

Општо е познато дека во случај на помала сообраќајка може да се користи Европскиот извештај наместо да се вика полиција. Но, малкумина точно знаат кога смее да се користи и на кој начин се пополнува. Прочитајте тука.
Read More

Подготовка на возилото за патување
6 years ago

Подготовка на возилото за патување

Една од клучните работи кога тргнуваш на подолг пат е добра проверка и подготовка на автомобилот. Ти подготвивме листа на чекори и практични совети кои ќе ти помогнат да патуваш сигурно и удобно.
Read More

Сигурен дом додека си на годишен одмор
6 years ago

Сигурен дом додека си на годишен одмор

За навистина добро полнење на батериите додека си на одмор, клучно е да не ги понесеш грижите со себе. Една од тие грижи многу често е сигурноста на домот што останува празен додека си отсутен. Твојот пријател е тука, да ти ја тргне таа грижа од мислите.
Read More

Сообраќајка во странство – чекори кои треба да ги следиш
6 years ago

Сообраќајка во странство – чекори кои треба да ги следиш

Сите знаеме дека за патување со автомобилот надвор од државата е потребен Зелен картон, но малкумина знаат како се постапува во случај на сообраќајна незгода во странство. За тебе подготвивме листа со насоки кои можеш и да ги испечатиш.
Read More

Како да постапиш во случај на кражба во твојот дом
6 years ago

Како да постапиш во случај на кражба во твојот дом

Најголемиот дел од нас ја занемарува можноста дека токму нашиот дом може да биде жртва на провална кражба и разбојништво, освен во моментите кога ќе чуеме за такво нешто кое …
Read More