Од сите годишни времиња, зимата бара најмногу внимание и подготовка на автомобилот, со цел возачот и патниците да бидат безбедни на патиштата. Дефектите се почести и потенцијално поопасни во однос на другите годишни времиња, па затоа, особено е важно да го подготвиш автомобилот за студените периоди и „отежнатите услови на патот“. Мој пријател е тука да ти помогне, за да не пропуштиш нешто.

Што сè треба да се провери на автомобилот:

  • Течности во автомобилот
  • Акулуматор
  • Гумени делови
  • Сопирачки
  • Систем за вентилација
  • Суспензија
  • Пневматици
  • Издув
  • Светла
  • Ветробранско стакло

За полесна и попрегледна проверка на автомобилот пред зимата, за тебе  подготвивме инфографик што лесно можеш да го зачуваш во својот мобилен телефон или да го испечатиш

Soveti za podgotovka na Vasiot avtomobil za novata sezona