Image

За мојот автомобил

ЗОШТО ДА ГИ ЗАМЕНИШ ПНЕВМАТИЦИТЕ ПОРАНО
4 years ago

ЗОШТО ДА ГИ ЗАМЕНИШ ПНЕВМАТИЦИТЕ ПОРАНО

Лисјата на дрвјата се паднати, јакните се извадени од плакар, наутро стаклата на автомобилот се замаглени… Сите знаци се тука дека време e да се сменат пневматиците на автомобилот. Иако …
Read More

Совети за возење во магла
4 years ago

Совети за возење во магла

Маглата e една од најопасните временски услови, како за новите, така и за искусните возачи. Има потенцијал значително да ја намали видливоста и да го направи коловозот лизгав. Затоа, клучно …
Read More

НАЈВАЖНИТЕ РАБОТИ ШТО ТРЕБА ДА ГИ ЗНАЕТЕ ЗА ВАШИОТ АВТОМОБИЛ
5 years ago

НАЈВАЖНИТЕ РАБОТИ ШТО ТРЕБА ДА ГИ ЗНАЕТЕ ЗА ВАШИОТ АВТОМОБИЛ

Помислата што се треба да се знае околу работата на автомобилите, упатствата што треба да се следат и колку би не чинела одредена поправка, понекогаш е застрашувачка. Но не мора …
Read More

Дали возењето со вклучена клима во автомобилот троши повеќе гориво?
5 years ago

Дали возењето со вклучена клима во автомобилот троши повеќе гориво?

Многу често си го поставуваме ова прашање, па затоа решивме да истражиме: дали е поефикасно возењето со отворени прозорци и исклучена клима или со затворени прозорци и вклучена клима во …
Read More

КАКО ДА ЈА СОЧУВАТЕ БОЈАТА НА АВТОМОБИЛОТ
5 years ago

КАКО ДА ЈА СОЧУВАТЕ БОЈАТА НА АВТОМОБИЛОТ

Проблемите со бојата на автомобилот можат да бидат многу фрустрирачки ако не може да се прецизира нивната причина. Затоа е добро да се знае како да се спречат, со цел …
Read More

Најбезбеден и најбрз начин да се отстрани снегот од автомобилот
5 years ago

Најбезбеден и најбрз начин да се отстрани снегот од автомобилот

Надвор е ладно, знаеме! А нема ништо полошо од тоа кога треба да се разбудите порано за да го исчистите снегот од автомобилот. Но, кога веќе морате да го направите …
Read More

ОД ДЕНЕСКА ЗАДОЛЖИТЕЛНО ПОСЕДУВАЊЕ ЗИМСКА ОПРЕМА ВО ВОЗИЛАТА
6 years ago

ОД ДЕНЕСКА ЗАДОЛЖИТЕЛНО ПОСЕДУВАЊЕ ЗИМСКА ОПРЕМА ВО ВОЗИЛАТА

Од денеска 15 ноември стапува на сила законската обврска за задолжително поседување на зимска опрема во возилата, без оглед на временската состојба. Оваа обврска ќе трае до 15 март 2019.


Read More

Истражување: На возачите кои користат Autopilot им треба три пати повеќе време за реакција
6 years ago

Истражување: На возачите кои користат Autopilot им треба три пати повеќе време за реакција

Резултатите од неодамнешно истражување направено во Канбера, кажува дека на возачите кои користат Autopilot им треба три пати повеќе време за реакција во непредвидена ситуација.

Истражувањето е дел од CAN …
Read More

СОВЕТИ ЗА ЧИСТЕЊЕ И ОДРЖУВАЊЕ НА ВОЛАНОТ
6 years ago

СОВЕТИ ЗА ЧИСТЕЊЕ И ОДРЖУВАЊЕ НА ВОЛАНОТ

Кога станува збор за чистење на возилото, многумина се фокусираат само на надворешниот изглед. Чистите бандажи и прозорци дефинитивно даваат убав изглед на вашиот автомобил, но како и да е, …
Read More

КАКО ДА СЕ СПАСИТЕ ОД ПОПЛАВА
6 years ago

КАКО ДА СЕ СПАСИТЕ ОД ПОПЛАВА

Подучени од минатото, свесни сме дека поплава може да се случи во неверојатно краток временски период како резултат на поројни дождови или откажување на брана или насип.

Како ваш пријател, …
Read More