Image

За моето патување

Како да се заштитите од кражба на аеродромите
5 years ago

Како да се заштитите од кражба на аеродромите

Со сè почестото користење на авионите како превозно средство, кражбите на аеродромите стануваат главен проблем за патниците.  Ова најчесто се случува кога се брзате да поминете низ царинска контрола и …
Read More

СОВЕТИ ЗА ПАТУВАЊЕ ВО ЈУГОИСТОЧНА АЗИЈА (2. ДЕЛ)
5 years ago

СОВЕТИ ЗА ПАТУВАЊЕ ВО ЈУГОИСТОЧНА АЗИЈА (2. ДЕЛ)

 

  1. Сменете пари откако ќе пристигнете на саканата дестинација, не во домашните менувачници или на аеродром. Аеродромите и банките често наплаќаат високи провизии за размена на пари, па …
    Read More
СОВЕТИ ЗА ПАТУВАЊЕ ВО ЈУГОИСТОЧНА АЗИЈА (1. ДЕЛ)
5 years ago

СОВЕТИ ЗА ПАТУВАЊЕ ВО ЈУГОИСТОЧНА АЗИЈА (1. ДЕЛ)

Југоисточна Азија е еден од најмагичните региони на планетава. Земјите тука се преполни со прекрасни плажи, историски храмови, вчудовидувачки џунгли и раздвижени градови … па, како да изберете каде да …
Read More

НАЈСРЕЌНИТЕ ЛУЃЕ НА СВЕТОТ
6 years ago

НАЈСРЕЌНИТЕ ЛУЃЕ НА СВЕТОТ

Секоја култура, секоја држава, секое гратче си има своја уникатност. Норвежаните се смирени и скромни, Сингапурците и Малезијците имаат силна визија и се работливи. а Полинезијците имаат јака и силна …
Read More

КАКО ДА ТРГНЕТЕ НА ДОЛГ ПАТ СО ДЕЦА
6 years ago

КАКО ДА ТРГНЕТЕ НА ДОЛГ ПАТ СО ДЕЦА

Кога неколку часа се возите во автомобил со

мали деца, брзо ќе сфатите дека:

 

 

  1. Автомобилот ќе биде неуреден
  2. “Стигнавме ли?” не е нешто што го велат само …
    Read More
БРОЕВИ ШТО ТРЕБА ДА ГИ ЗНАЕТЕ КОГА ПАТУВАТЕ ВО СТРАНСТВО
6 years ago

БРОЕВИ ШТО ТРЕБА ДА ГИ ЗНАЕТЕ КОГА ПАТУВАТЕ ВО СТРАНСТВО

Вашиот одмор е резервиран, ги спакувавте кремата за сончање и апостолките и сега сте подготвени за на плажа. Но, покрај пасошот и патните документи, постојат три важни броеви кои треба …
Read More

Тргнав на пат без патничко и зелен картон. Што сега?
7 years ago

Тргнав на пат без патничко и зелен картон. Што сега?

Што можеш да направиш доколку заборавиш некоја од неопходните полиси на твоето патување надвор од државата. Како да ја извадиш полисата што ти треба најбрзо и наједноставно и да го продолжиш патот кон заслужениот одмор.
Read More

Како да скијате на Алпите со ограничен буџет
7 years ago

Како да скијате на Алпите со ограничен буџет

Иако скијањето на Алпите кај нас важи за привилегија кој не може секој да си ја дозволи, сепак, сѐ повеќе наши сограѓани можат да се пофалат дека скијале во некое од големите скијалишта во Франција, Швајцарија, Италија и Австрија.
Read More

12 совети од девојката што го пропатува светот
8 years ago

12 совети од девојката што го пропатува светот

Во овој текст издвоивме дел од советите на Хелен, една од најпознатите блогерки која долги години патува низ целиот свет во сопствен аранжман и на својот блог споделува интересни приказни и корисни совети.
Read More

Што ако ти затреба медицинска помош во странство
8 years ago

Што ако ти затреба медицинска помош во странство

Исклучително важно е пред секое патување во странство да извадиш патничко осигурување. На тој начин ќе се заштитиш од трошоците за користење медицински услуги, кои во странство знаат да бидат мошне големи.
Read More