Image

За мојот автомобил

Подготовка на автомобилот за зимата
7 years ago

Подготовка на автомобилот за зимата

Практична листа за проверка на автомобилот пред зимата
Read More

Осигурување или Како да се извади најдоброто од најлошите ситуации
7 years ago

Осигурување или Како да се извади најдоброто од најлошите ситуации

Ова се неколку вистински приказни за неочекувани настани кои резултирале со голема материјална штета, но за среќа, лицата кои ја претрпеле загубата биле осигурени и на тој начин ги избегнале последиците од настанатата штета.
Read More

СОВЕТИ ЗА ВОЗЕЊЕ ВО ЗИМСКИ УСЛОВИ
7 years ago

СОВЕТИ ЗА ВОЗЕЊЕ ВО ЗИМСКИ УСЛОВИ

Со доаѓањето на зимата и зимските услови на патиштата, добро е да се потсетиме на неколку правила поврзани со подготовката на автомобилот, мерките на претпазливост и возењето во зимски услови. Мој пријател е тука да ти помогне, за да не те изненади снегот.
Read More

Како Холанѓаните отвораат врата од кола
7 years ago

Како Холанѓаните отвораат врата од кола

Кога прв пат ќе чуете дека Холанѓаните имаат сопствен, посебен начин на отворање на вратите од автомобилите при излегување од нив, вашата нормална реакција е да се прашате што би …
Read More

Што да провериш кога купуваш половен автомобил
8 years ago

Што да провериш кога купуваш половен автомобил

Одбирањето половен автомобил е обврска од која се крева коса на главата. Сите имаме пријател механичар, но добро е да ги знаете следниве работи.
Read More

Како да ја промениш гумата на твојот автомобил
8 years ago

Како да ја промениш гумата на твојот автомобил

Со новите автомобилски гуми, како и можноста лесно да се јавите за помош, менувањето гума можеби паѓа на листата на „must know” работи. Но старото добро засукување на ракавите никогаш нема да излезе од мода.
Read More

Европски извештај – кога и како се користи
8 years ago

Европски извештај – кога и како се користи

Општо е познато дека во случај на помала сообраќајка може да се користи Европскиот извештај наместо да се вика полиција. Но, малкумина точно знаат кога смее да се користи и на кој начин се пополнува. Прочитајте тука.
Read More

Подготовка на возилото за патување
8 years ago

Подготовка на возилото за патување

Една од клучните работи кога тргнуваш на подолг пат е добра проверка и подготовка на автомобилот. Ти подготвивме листа на чекори и практични совети кои ќе ти помогнат да патуваш сигурно и удобно.
Read More

Сообраќајка во странство – чекори кои треба да ги следиш
8 years ago

Сообраќајка во странство – чекори кои треба да ги следиш

Сите знаеме дека за патување со автомобилот надвор од државата е потребен Зелен картон, но малкумина знаат како се постапува во случај на сообраќајна незгода во странство. За тебе подготвивме листа со насоки кои можеш и да ги испечатиш.
Read More

СЀ ШТО ТРЕБА ДА ЗНАЕТЕ ЗА КАСКО ОСИГУРУВАЊЕТО
8 years ago

СЀ ШТО ТРЕБА ДА ЗНАЕТЕ ЗА КАСКО ОСИГУРУВАЊЕТО

Ги истраживме најважните работи поврзани со Каско осигурувањето и ги сублимиравме во овој текст кој ќе ти помогне целосно да го разбереш овој тип на осигурување и неговата важност.
Read More