Image
СОВЕТИ ЗА ПАТУВАЊЕ ВО ЈУГОИСТОЧНА АЗИЈА (2. ДЕЛ)
5 years ago

СОВЕТИ ЗА ПАТУВАЊЕ ВО ЈУГОИСТОЧНА АЗИЈА (2. ДЕЛ)

 

  1. Сменете пари откако ќе пристигнете на саканата дестинација, не во домашните менувачници или на аеродром. Аеродромите и банките често наплаќаат високи провизии за размена на пари, па …
    Read More
СОВЕТИ ЗА ПАТУВАЊЕ ВО ЈУГОИСТОЧНА АЗИЈА (1. ДЕЛ)
5 years ago

СОВЕТИ ЗА ПАТУВАЊЕ ВО ЈУГОИСТОЧНА АЗИЈА (1. ДЕЛ)

Југоисточна Азија е еден од најмагичните региони на планетава. Земјите тука се преполни со прекрасни плажи, историски храмови, вчудовидувачки џунгли и раздвижени градови … па, како да изберете каде да …
Read More

КАКО ДА ЈА СОЧУВАТЕ БОЈАТА НА АВТОМОБИЛОТ
5 years ago

КАКО ДА ЈА СОЧУВАТЕ БОЈАТА НА АВТОМОБИЛОТ

Проблемите со бојата на автомобилот можат да бидат многу фрустрирачки ако не може да се прецизира нивната причина. Затоа е добро да се знае како да се спречат, со цел …
Read More

ПОДГОТВЕТЕ ГО ДОМОТ ЗА ЕВЕНТУАЛЕН ЗЕМЈОТРЕС
5 years ago

ПОДГОТВЕТЕ ГО ДОМОТ ЗА ЕВЕНТУАЛЕН ЗЕМЈОТРЕС

Се сеќавате ли на земјотресите од 2016? Или пак на Скопскиот од ’63? Со оглед на тоа што се наоѓаме на трусно подрачје, подготвеноста за таква катастрофа е и тоа …
Read More

КАКО ДА ЈА ЗАШТИТИТЕ КОЖАТА ОД ШТЕТНИТЕ УВ ЗРАЦИ
5 years ago

КАКО ДА ЈА ЗАШТИТИТЕ КОЖАТА ОД ШТЕТНИТЕ УВ ЗРАЦИ

Еден од најлесните начини да се спречат милиони случаи на рак на кожа е употребата на лосион за сончање. Но сепак многумина забораваат на него. Последните истражувања покажуваат дека само …
Read More

КАНЦЕЛАРИСКИ ВЕЖБИ ЗА ЗАЈАКНУВАЊЕ
5 years ago

КАНЦЕЛАРИСКИ ВЕЖБИ ЗА ЗАЈАКНУВАЊЕ

Канцелариските вежби се покажаа одлични за одржување на телото во форма, барем во деновите кога не сте во можност да посетите фитнес центар.  Затоа повторно во соработка со фитнес инструкторот …
Read More